CHRUPAK – pieczywo chrupkie z natury
Chrupak Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak ziarna Chrupak snack
ZASADY DOBREGO CHRUPAKA

Co to jest chrupak?
Chrupak jest pieczywem, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku, pod czujnym okiem naszych piekarzy z wieloletnim doświadczeniem.

Połączenie mąk o wysokim wyciągu, pełnych ziaren oleistych oraz naturalnego zakwasu jest tym, co od samego początku produkcji jest w stanie nadać naszemu produktowi niepowtarzalny charakter.

Nawet ciasto musi czasami trochę odetchnąć tak, aby w spokoju uległo procesowi naturalnej fermentacji, podczas którego kształtuje się piekarski bukiet smakowy odpowiadający za wszystko to, co najważniejsze – smak. Tak wyrośnięte chlebki/snacki trafiają do rozgrzanego pieca.

Tym, co odróżnia nasze produkty od podobnych wypieków z krajów skandynawskich, jest bogactwo smaku osiągnięte dzięki najlepszym użytym składnikom:

Ciasto swój charakterystyczny smak oraz wysoką zawartość prozdrowotnych składników zawdzięcza użyciu najlepszych gatunkowo mąk o wysokim wyciągu: pszennej grahamki, żytniej razowej, orkiszowej z pełnego przemiału.

Dodatki są tym, co sprawi, że nasze pieczywo nie ma szansy znudzić się i spowszednieć. Każdy ma szansę znaleźć coś dla siebie. Siedem smaków w kilku wariantach (posypka z pełnych ziaren, ziarna z serem, sam ser) zaspokoją podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Chrupaki są dostępne w opakowaniach:

Historia chrupaka
Historia chrupaka jest prosta jak składniki, z których sam powstaje. Pieczywo chrupkie typu szwedzkiego wypiekane jest metodą ekstruzji i to właśnie temu procesowi zawdzięcza swój charakterystyczny smak. Niestety produkty konkurencji zbytnio odbiegają od gustu Polaków i nawet zdrowotne walory tego typu pieczywa nie są w stanie zmienić ich przyzwyczajeń. W odpowiedzi na te zarzuty stworzyliśmy doskonałą alternatywę w postaci Chrupaka, który zadowoli podniebienie nawet najbardziej wymagających sceptyków tego rodzaju pieczywa. Diabeł tkwi w szczegółach. Mocno wypieczone kromki posypaliśmy, nie żałując ani ziarna. Tak po prostu od serca, dla smaku... Dla Ciebie!

PDF Pobierz ulotkę w formacie PDF

Ulotka A4 Ulotka A4